fbpx
Valitse sivu

Hei, tosi kivata tavata!

Olen Katja, yhden koiran ja muutaman viherkasvin huoltaja Oulun läheltä.

Vastoin kaikkia odotuksia ja sukuni perinteitä ryhdyin kädet vapisten yrittäjäksi 10 vuotta sitten. Kutsun itseäni blondiksi nörtiksi, sillä vitsit menevät usein aivan ohi mutta suhtaudun intohimoisesti kaikenlaisiin vimpaimiin. En tiedä kaikesta kaikkea mutta se, mistä tiedän, tiedän yleensä paljon.

Tiesin jo ravintovalmentajaksi vuonna 2012 valmistuessani, että haluan viedä toimintani verkkoon. Vailla parempaa tietoa tein sen itse ilman suurempia apuja, opettelin kaiken itse ja käytin vuosia (!) perehtyessäni nettisivujen tekemisestä sosiaalisen median kiemuroihin, valokuvaukseen, brändäykseen ja tuotteistukseen.

Noista ajoista kutsumukseni (ihmisten auttaminen) ei ole muuttunut miksikään mutta työvälineet sitten senkin edestä. Jos nimittäin nyt päättäisin, tekisin asiat toisin kuin yrittäjänurani alkutaipaleella. Keskittyisin olennaiseen eli valmentamiseen enkä uuvuttaisi itseäni perehtymällä kaikkeen mahdolliseen yksin ja perinpohjaisesti.

Muistan miten pohdin lopen uupuneena, että eikö näitä asioita voisi tehdä jotenkin helpommin ja vaivattomammin tai jopa ulkoistaa, mutta samalla koin, ettei minulla, aloittelevalla yrittäjällä ole varaa siihen. En tuolloin tullut ajatelleeksi, että se, missä silloin luulin säästäväni koitui minulle todella kalliiksi myöhemmin. Nimittäin juuri tuo työskentelytapa aiheutti minulle elämäni kolmannen työuupumuksen. 

Pari vuotta sitten päädyin puolivahingossa ystävälleni assistentiksi ja silloin tajusin, että tämän minä osaan – olin kehitellyt itselleni vuosien saatossa yrittäjän arkea helpottavat automaatiot, ohjelmat ja systeemit, että osasin opettaa ne toisille vaikka unissa.

Minun superkykyni on nähdä sellaiset sudenkuopat ja aikasyöpöt, joita hieman fiksummin tekemällä säästää aikaa, vaivaa ja hermoja.

Teen töitä vain muutamalle yksityisasiakkaalle siitä syystä, että ja heidän yrityksensä ovat minulle yhtä rakkaita kuin omani. 

Sinä olet täällä syystä ja tämä maailma tarvitsee sinua ja sinun osaamistasi. Mieluiten hyvinvoivana ja jaksavana.

 

Katja

Tiesin tarvitsevani häntä, mutta en voinut kuvitellakaan kuinka paljon Katjan tieto, taito sekä käytännön neuvot ovat helpottaneet työskentelyäni. Nyt olen voinut keskittyä kunnolla olennaiseen eli työhöni, missä voin antaa eniten muillekin. 

Ennen koin haasteellisimmaksi sen, että yritin pitää liian monta asiaa yksin hallinnassani. Se oli hyvin uuvuttavaa ja pois varsinaisesta asiakastyöstäni. Katjan avulla olen kyennyt jäsentämään ja priorisoimaan työtehtäväni ja näin hallitsemaan kokonaisuuden paremmin. Katjasta on tullut olennainen osa yritystoimintaa ja jaksamistani. 

Kaikista tärkeintä on se, että voin sydämestäni luottaa Katjaan (ja hänen osaamiseensa), ja jakaa rakkaan elämäntehtäväni hänen kanssaan. Tämä vaikuttaa työn lisäksi muutenkin elämänlaatuun.

Johanna Vilén

Ammattiastrologi, taideterapeutti, Kuussa ja Maassa Oy

Verkkokauppa

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.

Sinä olet täällä koska sulla on unelma

Yrittäjyys on maraton, ei pikamatka. Sinulla on 2 tehtävää: uskaltaa unelmoida ja ottaa niitä pieniä askeleita unelmaasi kohti jos isommat harppaukset tuntuvat hetkittäin liian pelottavilta.

Unelmointi saattaa herättää pelkoja ja välillä se totisesti vaatii rohkeutta, joten jokainen meistä tarvitsee välillä kannustuksen ja rohkaisun lisäksi myös konkreettisia työkaluja ja vinkkejä unelmien tavoittelun tueksi.

”Note to Self” on tuttu heitto silloin, kun havaitsee miten jonkin asian voisi muistaa seuraavalla kerralla tehdä helpommin tai peräti paremmin. Minä kirjoitan sinulle siis aiheista, joita minun olisi tarvinnut tietää, osata ja kuulla 10 vuotta sitten kun aloitin omaa yrittäjän uraani. Niistä, jotka nykyään osaan tehdä huomattavasti fiksummin, helpommin ja tuottoisammin.

Sydäntäni lähellä on kaikki yrittäjän menestyksekästä arkea helpottavat tekniset kikat ja konstit, automatisoinnit, organisointi ja suunnittelu mutta kaikken tärkein olet kuitenkin sinä itse.

Tämä maailma tarvitsee sinut hyvinvoivana ja energisenä eikä uupuneena ja loppuun palaneena yrittäjänä, joten sen vuoksi puhumme myös keinoista, joilla suojelet voimavarojasi ja rajojasi.

Ollaanko jo Insta-tuttuja?